Корисні статті та новини
Кабінет доктора Лисиченко - мануальна терапія та психотерапевтична допомога

Осіння депресія: 6 головних порад як не захандрити в золоту пору

Закінчення літа для багатьох стає причиною не тільки поганого настрою, а іноді і депресії. Сьогодні ми розповімо вам як не захандрити восени.

Восени багато людей схильні до депресії. Наш апетит змінюється, сон порушується, нам важко засипати, а прокидатися вранці виявляється досить складним завданням. Ми розповімо вам, як впоратися з осінньою депресією.

Советы психолога от депрессии

Почніть день з посмішки

Встаньте з ліжка, посміхаючись. Подивіться на світ позитивно. Переконайтеся, що день буде чудовим, і нічого, і ніхто не зможе його змінити. Сміх-один з найефективніших методів боротьби з депресією і поганим настроєм. Посмішка допомагає зменшити непотрібне нервове напруження і привертає до успіху.

Хай буде світло!

Нехай світло прийде у ваше життя. Експерти вже давно продемонстрували, що світлова терапія - це успішний спосіб подолання сезонного афективного розладу. Темрява і штучне світло зазвичай діють гнітюче. Намагайтеся гуляти на природі якомога довше, особливо в сонячні дні.

Светлое помещение. Советы психолога депрессия

Якщо не виходите, підніміть штори і фіранки, щоб яскраве сонячне світло було у вашому домі і душі. Застосовувати цей метод можна і в офісі або в кімнаті, де ви проводите більшу частину дня.

Усунення негативних думок

Позбавтеся від неприємних і поганих думок. В значній мірі негатив виходить з одностороннього способу життя і всього, що змушує нас відчувати себе пригніченими, приниженими. Забудьте про сором'язливість і нудьгу і подумайте про речі або про людей, які роблять вас щасливими. Зробіть план, як зробити свій день іншим і цікавим.

Читайте також: Як пережити кризу в сімейних відносинах: поради психолога

Крім неприємних думок, уникайте зустрічей, які вас не радують. Іноді нам доводиться спілкуватися з людьми, з якими у нас немає хороших відносин, або яких ми не можемо терпіти. Це додає нашому життю негативності.Негативные мысли. Советы психолога депрессия

Якщо неможливо уникнути неприємної людини, уявіть, що він або вона малюк. А які емоції викликає дитина?! Ось ще одна посмішка!

Їжте здорову і смачну їжу!

Здорове харчування також допомагає подолати депресію. Вам не потрібно виключати будь-яку певну їжу з вашого меню, але ви повинні бути обережні з її кількістю.

Депресивні стани кожної людини різні з точки зору харчування. Досвідчений психолог, радить восени приділити увагу своєму харчуванню. Деякі страждають від ослабленого апетиту, в той час як інші постійно шукають щось смачненьке в холодильнику, щоб позбутися від поганого настрою.

Здоровая еда. Советы психолога депрессия

Запам'ятайте! Чим здоровіше те, що ми їмо, тим краще ми будемо себе почувати. Однією з переваг осіннього сезону є різноманітність фруктів і овочів, які живлять нас корисними вітамінами і поживними речовинами, а людина, яка не страждає від їх нестачі, має кращу самооцінку.

Використовуйте цей плюс і їжте принаймні 500 грамів фруктів і овочів на день.

Вправи, підтримка фізичної форми

Збільште свою фізичну активність. Спорт і танці є гарантами гарної фізичної форми, а також емоційної стабільності. Вона повинна бути обов'язковою частиною нашого способу життя. І не тільки для підтримки здоров'я опорно-рухового апарату і нашої стрункої фігури, але перш за все тому, що вона дає нам тонус і енергію. Якщо ж ви відчуваєте болі в спині або болі в області хребта, можливо вам потрібен мануальний терапевт.

Физические упражнения. Советы психолога депрессия

Досить витратити півгодини на фізичну активність, щоб поліпшити емоційний стан людей, які страждають депресією. Ви не любите спортзал? Тоді запросіть друга на прогулянку в парку.

Нове хобі

Замініть апатію новим хобі. Забудьте про проблеми і заповніть свій вільний час цікавою справою. З хобі людина живить свою самооцінку, він розвиває свої інтереси, він займається собою. Завдяки хобі створюються нові цікаві контакти, організовуються нові зустрічі та заходи, які дають позитивні емоції і настрій.

Новое хобби. Советы психолога депрессия

Не забувайте, що осіння депресія - це не проблема зі здоров'ям, а психологічне ставлення, яке повністю залежить від нас. Питання налаштування, який, на відміну від погоди, в наших силах!

Якщо ви бажаєте записатися на прийом, зв'яжіться з нами по телефону.
Ми знаходимося за адресою:
м. Дніпро, вул. С. Стрільців, 91
Мануальний терапевт:
Лісиченко Олександр Валентинович
Телефон: +38 (050) 173-19-17
Напишіть своє повідомлення у Viber
Написати у Viber
Психолог, психотерапевт:
Лісиченко Зоя Олександрівна
Телефон: +38 (050) 183-54-14
Напишіть своє повідомлення у Viber
Написати у Viber
Дивитись все
Дивитись все
Дивитись все
Чому варто звернутися до нашого кабінету?
Великий досвід роботи наших фахівців дозволяє надавати професійну допомогу клієнтам за рахунок авторських методик. Індивідуальний підхід до клієнта дозволяє підібрати оптимальний курс лікування для пацієнта.
Многолетний опыт
Багаторічний досвід
Надаємо кваліфіковану допомогу нашим клієнтам на високому рівні
Профессионализм
Професіоналізм
Високий професіоналізм у сфері психологічної допомоги та мануальної терапії
Авторские методики
Авторські методики
При лікуванні та консультаціях застосовуємо авторські методики, перевірені роками
Индивидуальный подход
Індивідуальний підхід
Індивідуальний підхід до клієнта допомагає досягти кращих результатів