Корисні статті та новини
Кабінет доктора Лисиченко - мануальна терапія та психотерапевтична допомога

Про що говорить організм, якщо у вас завжди поганий настрій з ранку

Ранок-чудовий час, але не всі здатні йому радіти. І не тільки йому, а взагалі життя: деякі вранці знаходяться в такому розбраті і похмурому настрої, що лякають самі себе. Цьому є як мінімум 5 пояснень – можливо, ви знайдете серед них свій варіант.

Прокинулися не вчасно

Людина спить по-різному - є фаза швидкого сну, а є фаза повільного з декількома етапами. Перервавши швидкий сон, ми пам'ятаємо сновидіння і в цілому відчуваємо себе непогано. Інша справа-прокинутися в повільний: ось тоді замість очікуваної легкості і бадьорості – складне пробудження, слабкість, дратівливість. Загалом, абсолютно недобре ранок. Такий стан називається інерцією сну і може тривати до півгодини.

Советы психолога. Плохое настроенре утром

Тут допоможе спостереження за собою – за тим, в який час ви прокидаєтеся в хорошому настрої і легко (іноді потрібно лише прокинутися трохи раніше або, навпаки, пізніше, ніж ви зазвичай робите по будильнику). Але це можливо, тільки якщо у вас є режим.

Банально не виспалися

Ви можете скільки завгодно апелювати до незрозуміло ким придуманої нормі сну о 8 годині. Якщо особисто вам цього мало, або накопичився недосип, або ви просто лягаєте занадто пізно (сон до півночі і вранці – зовсім не одне і те ж), не варто дивуватися ранкової дратівливості.

Просто спробуйте виспатися і потім лягати раніше звичайного – вже одного цього може бути достатньо. ДО РЕЧІ, безсоння, в тому числі той її вид, коли ви прокидаєтеся ніби як самі і більше не можете заснути, теж буває причиною поганого настрою – не тільки ранкового, але взагалі хронічного.

Депресія

Ежеутренняя дратівливість, запальність, похмурий настрій незалежно від того, чи достатньо людина спала, що і скільки їв напередодні, яка за вікном погода та ін. – один з типових ознак клінічної депресії. До вечора завжди буває поліпшення. В такому випадку немає іншого способу вирішити проблему, крім звернення до психотерапевта і лікування основного захворювання.

Анемія

Ранкова розбитість може бути симптомом залізодефіцитної анемії. Тут прояснити ситуацію досить просто-потрібен аналіз крові, який визначить рівень гемоглобіну і деякі інші показники, необхідні для постановки такого діагнозу.

Переїдання напередодні

Заснути на голодний шлунок важко, на ситий – легше, але ранок після щільного пізньої вечері може виявитися несподівано недобрим через те, що організму довелося попрацювати замість відпочинку. При цьому не обов'язково будуть явні проблеми з шлунково-кишкового тракту, просто розбитість, слабкість і роздратованість.

Особливо шкідливо на ніч є жирну, м'ясну і крохмалисту їжу (картопля, макарони, банани, рис). Краще-щось білкове типу молочних продуктів, але в невеликій кількості.

Рекомендації психолога для поліпшення вашого настрою

Якщо ви відчуваєте що у вас виникають проблеми з організмом, рекомендуємо звернутися в наш кабінет. У нашому кабінеті прийом веде досвідчений психолог, який допоможе вам впоратися з проблемами такого характеру.

  • Сніданок. Ендорфіни, які виробляються у відповідь на прийом їжі, допоможуть відчувати себе краще
  • Терпіння. Псувати ранок може робоча напруга, пов'язане з авралом. Потерпіть-це тимчасово.
  • Гарячий солодкий чай. Поганий настрій з ранку укупі із занепадом сил може бути наслідком низького тиску (якщо це не постійне явище). В такому випадку швидко допомагає солодкий міцний чай або гарячий душ.
  • Ритуал і темрява. Щоб прокинутися вранці в нормальному настрої, потрібно, як не банально, нормально проспати всю ніч. Цьому сприяє вечірній ритуал відходу до сну і темрява.
Якщо ви бажаєте записатися на прийом, зв'яжіться з нами по телефону.
Ми знаходимося за адресою:
м. Дніпро, вул. С. Стрільців, 91
Мануальний терапевт:
Лісиченко Олександр Валентинович
Телефон: +38 (050) 173-19-17
Напишіть своє повідомлення у Viber
Написати у Viber
Психолог, психотерапевт:
Лісиченко Зоя Олександрівна
Телефон: +38 (050) 183-54-14
Напишіть своє повідомлення у Viber
Написати у Viber
Дивитись все
Дивитись все
Дивитись все
Чому варто звернутися до нашого кабінету?
Великий досвід роботи наших фахівців дозволяє надавати професійну допомогу клієнтам за рахунок авторських методик. Індивідуальний підхід до клієнта дозволяє підібрати оптимальний курс лікування для пацієнта.
Многолетний опыт
Багаторічний досвід
Надаємо кваліфіковану допомогу нашим клієнтам на високому рівні
Профессионализм
Професіоналізм
Високий професіоналізм у сфері психологічної допомоги та мануальної терапії
Авторские методики
Авторські методики
При лікуванні та консультаціях застосовуємо авторські методики, перевірені роками
Индивидуальный подход
Індивідуальний підхід
Індивідуальний підхід до клієнта допомагає досягти кращих результатів