Корисні статті та новини
Кабінет доктора Лисиченко - мануальна терапія та психотерапевтична допомога

Плечолопатковий періартрит: принципи лікування

Плечолопатковий періартрит / періартроз-це медичний термін, який об'єднує цілу групу різних патологій опорно-рухового апарату і периферичної нервової системи. Плечолопатковий періартрит-досить часта патологія.

Плечелопаточный периартрит: принципы лечения

Статистика заболеваемости говорит о том, что около 25% всего населения планеты хотя бы раз в жизни сталкивалось с такой проблемой. Одинаково часто страдают как мужчины, так и женщины. Большинство всех случаев плечелопаточного периартрита приходится на средний и пожилой возраст.

У Міжнародній класифікації хвороб саме такого формулювання діагнозу, як плечолопатковий періартрит, в даний час немає. Це скоріше синдром " проблем в зоні плечового суглоба», який виникає під впливом різних причин.

Плечолопатковий періартрит проявляє себе переважно болем в зоні плечового суглоба і обмеженням рухів в ньому. Коли незначні симптоми якийсь час ігноруються хворим, плечолопатковий періартрит переходить в хронічну стадію, що загрожує ускладненнями у вигляді знерухомлених плечового суглоба.

Плечовий суглоб відноситься до одного з найбільш рухливих суглобів організму. На нього щодня лягає велике навантаження. Навколо суглоба розташовується безліч зв'язок, сухожиль, м'язів, кровоносних судин і нервових волокон.

Читайте також: Чому мануальна терапія ефективна при лікуванні різних захворювань

У тих випадках, коли в тканинах, безпосередньо оточуючих плечовий суглоб, розвиваються пошкодження і запальний процес, і виникає плечолопатковий періартрит ( «плечолопатковий» означає в області місця зчленування плеча і лопатки, приставка «Пері» означає «Навколо», а «артрит» — запалення суглоба).

Принципи лікування плечелопаточного періартриту

Практично всі форми плечолопаткового періартриту добре піддаються лікуванню, за винятком анкілозуючий (хоча і з нею можна ефективно боротися). Чим раніше розпочато лікування, тим краще для хворого, тим швидше настане одужання і менших витрат воно зажадає, як матеріальних, так і тимчасових.

По можливості слід усунути причини плечолопаткового періартриту. Лікування включає в себе спеціальні прийоми остеопатичного масажу, постізометричну релаксацію (бенкет), а також спеціальні заняття лікувальною фізкультурою, медикаментозне вплив.

Зупинимося детальніше на таких методиках лікування плечолопаткового періартриту як постізометрична релаксація і лікувальна фізкультура. Постізометрична релаксація полягає у виконанні ряду вправ, які викликають розтягнення і напруження окремих м'язів з їх фіксацією в такому положенні і подальшим розслабленням.

Спеціалізована лікувальна фізкультура-індивідуально підібраний комплекс вправ, який призначає мануальний терапевт.

Комплекс вправ спрямований на відновлення м'язового балансу. Здійснюється адаптація організму до професійних і побутових навантажень.

Комплекс спеціальних вправ лікувальної фізкультури спрямований на відновлення і поліпшення рухливості навколосуглобових тканин, підвищення еластичності капсули плечового суглоба.

Лікувальна фізкультура вимагає щоденних занять і терпіння, оскільки ефект настає приблизно через 3-4 тижні від початку їх виконання. І ще важливо не переборщити з вправами, намагаючись швидше досягти бажаного результату.

Таким чином, плечолопатковий періартрит - це комплексна проблема в зоні плечового суглоба, основними ознаками якої є болі в області суглоба і обмеження рухів в ньому. Найчастіше з цією проблемою вдається впоратися консервативними методами лікування.

Хвороба абсолютно не є небезпечною, але дуже неприємна, тому, виявивши у себе схожі симптоми, не слід відкладати похід до лікаря в довгий ящик. Будьте здорові!

Якщо ви бажаєте записатися на прийом, зв'яжіться з нами по телефону.
Ми знаходимося за адресою:
м. Дніпро, вул. С. Стрільців, 91
Мануальний терапевт:
Лісиченко Олександр Валентинович
Телефон: +38 (050) 173-19-17
Напишіть своє повідомлення у Viber
Написати у Viber
Психолог, психотерапевт:
Лісиченко Зоя Олександрівна
Телефон: +38 (050) 183-54-14
Напишіть своє повідомлення у Viber
Написати у Viber
Дивитись все
Дивитись все
Дивитись все
Чому варто звернутися до нашого кабінету?
Великий досвід роботи наших фахівців дозволяє надавати професійну допомогу клієнтам за рахунок авторських методик. Індивідуальний підхід до клієнта дозволяє підібрати оптимальний курс лікування для пацієнта.
Многолетний опыт
Багаторічний досвід
Надаємо кваліфіковану допомогу нашим клієнтам на високому рівні
Профессионализм
Професіоналізм
Високий професіоналізм у сфері психологічної допомоги та мануальної терапії
Авторские методики
Авторські методики
При лікуванні та консультаціях застосовуємо авторські методики, перевірені роками
Индивидуальный подход
Індивідуальний підхід
Індивідуальний підхід до клієнта допомагає досягти кращих результатів